2011. március 15., kedd

Támad a bóvli

Egyre gyakrabban találkozhatunk esküvői szalonok környékén, - és sajnos már az ország egész területén -
nagy csíkos szatyrokat cipelő emberekkel, kik nagyon olcsó menyasszonyi ruhákat kínálnak a szalontulajdonosoknak.

Egy-egy ilyen táska akár 10-15 db menyasszonyi ruhát is rejt (gondoljuk csak végig, hogy mennyi anyagból készültek ezek a ruhák...).

Járják az országot, és természetesen
számla nélkül értékesítik a nagyon olcsó és igen silány minőségű ruhákat.
 
De ma már naggyá nőtte magát ebben a szakmában is a bóvli gyártás, Ukrajnában, Romániában... (tisztelet a kivételnek) külön erre specializálódott szalonok, varrodák várják a legális úton olcsó ruhákat (mindegy milyen minőség, csak olcsó legyen) kereső szalontulajdonosokat.

Első ránézésre talán észre sem veszi a laikus szem, aki most lát életében először menyasszonyi ruhát. Azzal csak később szembesül, hogy a gyöngyök, csipkék ragasztva vannak, ragasztópisztollyal, s lógnak mindenhol a ragasztó szálak, s már a próba során lehullanak, hogy a dekorációs tüllből, vagy FÉNYES organzából készült szoknya alatt nincsen alapszoknya, ezért az abroncs karikái teljesen átlátszanak, a virágok lógnak, foszlanak, és hogy egy ruhán megjelenik a fehér összes árnyalata, semmi összhang nincs a felső és a szoknya között. Az anyag-minőség meg... hát azt jobb nem is említeni. Egy teljesen műszálas anyagú ruhában a nyári melegben, mindenki el tudja képzelni a következményeket.

Újabb általános "népbutítás", amikor előadják, hogy swarowski kristályokkal van egy ilyen ruha kirakva, mert mindenre rá lehet fogni, hogy swarowski, ami fénylik. NEM szabad hinni ezeknek a kijelentéseknek, hiszen gondoljuk csak végig... egy swarowski fülbevaló több 10.000 Ft-ba kerül, akkor ha ezekből a kövekből több 100-at felvarrnak a ruhára, akkor azt mennyiért kellene adni ahhoz, hogy meg is érje???

Különbség van a swarowski gyöngy és kristály között is, de a gyöngyök is minden ilyen ruhára varrva vannak, és darabja kb. 80 Ft, szóval ezt is ki lehet számolni.

Éppen ezekért a hibákért nem is igazán engedik ezeket a ruhákat próbálni, azzal az indokkal, hogy koszolódik a ruha a próba során. Mivel nem lehet tisztítani, mert széthullik a ruha, meg kell valahogy magyarázni a bizonyítványt úgy, hogy a vevő még csak véletlenül se fogjon gyanút.

A ruhák többsége fűzős, mert így majd nem kell alakítani, jó lesz mindenkire. ÁLTALÁNOS TÉVHIT! Egy fűzős ruhát ugyanúgy kell alakítani, mint a nem fűzőset, mert a szép vastag fűző dekorál is.

Az egyik vőlegény mondta, hogy azokkal a vékony fűzőkkel, amiket addig láttak, úgy nézett ki a párja, mint egy kötözött sonka...

Most lehet, hogy sokan azt mondják mindez nem fontos, a lényeg hogy olcsón bérelhessünk ruhát. Csakhogy sok esetben az olcsó beszerzési ár nem jelenik meg a bérleti díjban. Ugyanolyan magas árat kell fizetni, mint más kézzel gyöngyözött, jó minőségű anyagokból, csipkékből készült ruhákért.

Már 40-50.000 Ft-ért lehet nagyon szép, jó minőségű ruhákat bérelni, ami kézzel gyöngyözött, és egész nap az eredeti pompájában fog tündökölni.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kiszorítsuk a bóvlit!


Csak egy kis odafigyelést igényel. Mindig nézzétek meg, hogy milyen a ruha minősége, hogy varrva van-e vagy ragasztva, s ha ezt nem engedik, vagy rossz néven veszik, vagy azt látjátok, hogy ragasztva vannak a ruhák, gyorsan keressetek másik szalont.

NE ENGEDJÜK A BÓVLIT GYŐZNI!!!

Többek között szalonunkban kellemes környezetben, kiváló minőségű ruhákkal várunk benneteket. Akár csak egy kötetlen beszélgetésre is, ahol élőben is megtapasztalhatjátok a különbséget.

 "SWAROWSKI KRISTÁLYOS" RUHA ÉS A MINŐSÉGI, KÉZZEL GYÖNGYÖZÖTT RUHA

KÖZÖTTI KÜLÖNBSÉG:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése